6 Tips bij het kiezen van het juiste dakdekkersbedrijf

Gaat u binnenkort uw dakherstellen, een nieuwdakplaatsen of uw dakisoleren? Dan is het belangrijk beroep te doen op een gespecialiseerde aannemer die u op alle vlakken verderhelpt.

1. Verzekering

Wees er zeker van dat het dakwerkersbedrijf verzekert is en dit ook aanbied op zijn geleverde diensten en materialen, zo bent u gerust voor de toekomt. Niet zeker? Je kan altijd een bewijs hier van vragen aan het bedrijf.

2. Kies een lokale partner

Laat uw voorkeur uitgaan naar een lokaal bedrijf tegenover een grote speler die het ganse land bedekt. Controleer ook altijd vooraf eventuele recensies op internet of vraag naar eerdere projecten.

3. Misleiden door de prijs

Prijs is zeker niet alles, zeker bij het zoeken van een dakwerker. Kies daarom nooit voor een bedrijf puur alleen voor de lage prijs die zij hanteren, vaak zal dit tenkoste gaan van de kwaliteit, materialen of de verzekering. Het is vaak zo dat mensen die toch voor de goedkoopste gaan vaak op het einde van de rit duurder uitvallen door de vele herstellingskosten etc…

Premie renovatie
Premies voor renovatie werken

4. Offerte in detail

Laat uw offerte zo uitgebreid mogelijk opstellen, details van de werken en materialen zijn hierbij heel belangrijk. Ook bij het aannemen van het bedrijf is het belangrijk dat je exact weet hoelang alles zal duren.

5. Comunnicatie

Telefoontjes snel beantwoord? Snel gereageerd op mails? De gevraagde offerte en documentatie verzonden zoals als ze beloofd hebben? Als je op al deze vragen “nee” geantwoord hebt kan je u oprecht vragen beginnen stellen over dit bedrijf.

Communicatie is key voor een bedrijf en als je niet krijgt wat je eigenlijk verwacht dan mag je uw hart vasthouden voor wat er gebeurt na je ze aanneemt voor uw project. Ga daarvoor steeds voor een bedrijf die transparant en open is in alle comunnicatie.

6. Beschikbaarheid

Bekijk samen met het bedrijf wanneer zij kunnen starten aan uw project. Vaak gaan mensen ervan uit dat als een bedrijf redelijk volzet is dit automatisch een teken is van betere kwaliteit dan een bedrijf dat bijvoorbeeld volgende week al kan starten aan uw project. Dit is zeker niet juist er kunnen verschillende redenen zijn waardoor een bedrijf sneller of later kan beginnen dan de concurentie, laat uw keuze hier niet van afhangen.